Cu un pas inaintea Europei

Compania Bioef a fost infiintata in anul 1994 si este specializata in productia de lapte praf pentru sugari si copii mici, produse omologate si avizate de catre Ministerul Sanatatii, fabricate la Dostat in judetul Alba. Laptele praf pentru sugari Vitalact este distribuit in judetele Brasov, Timis, Iasi, Bacau, Neamt, Alba, Teleorman, Galati, Vaslui, Suceava, Hunedoara, Cluj, Braila, Mures si Bucuresti, in farmacii cat si in cadrul Programului de Sustinere a Natalitatii. Fabrica isi desfasoara activitatea prin flux integrat, controlat de catre medici, farmacisti, biologi, chimisti si veterinari si beneficiaza de 3 ferme: ferma vegetala, doua ferme de vaci si fabrica de prelucrare a laptelui.

Ferma vegetala se intinde pe o suprafata de peste 1000 de hectare cultivata cu plante avand un inalt continut proteic si energetic. Pentru asigurarea calitatii nutreturilor sunt folosite utilaje de ultima generatie.

Ferma de vaci are peste 1200 de animale, cele mai multe fiind din rasa Prim Holstein, dar si rasa Normanda de elita, laptele lor avand un continut de grasime de 4%, comparativ cu laptele obisnuit care contine doar 3,5% grasime. Productia medie este de 9600 litri/lactatie. Recordul este 22300 litri/lactatie, iar productia maxima atinsa de un animal este de 103 litri/zi.

Sistemul de mulgere in paralel cu 24 locuri asigura controlul asupra calitatii laptelui si contaminarii microbiologice. Acest sistem permite controlul calitatii laptelui individualizat pe fiecare vaca si permite urmarirea computerizata a septelului si a performantelor individuale. In acelasi timp, laptele care nu corespunde criteriilor tehnice (conductivitate etc.) stabilite este redirectionat, sistemul putand detecta chiar si starea de sanatate a animalului, acestuia putandu-i-se recomanda alimentatia potrivita.

Fabrica proceseaza doar laptele din productia proprie, fiind dotata cu un Laborator de incercari, autorizat de Agentia nationala a Medicamentelor si de catre ANSVSA pentru controlul microbiologic si fizico-chimic al produselor alimentare si al furajelor. Numarul de germeni pe unitatea de lapte obtinut este sub 10.000, normele europene fiind sub 100.000. Laptele praf obtinut aici este produs in conditii care respecta rigorile impuse in productia farmaceutica, la standardul GMP (Good Manufacturing Practice,iar produsele Vitalact corespund standardelor ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, precum certifica TUV THURINGEN.

Actiunea lactoferineiNoua formula de lapte praf Vitalact - Lactoferin, contine lactoferina - singura substanta din lume care are dedicat un congres mondial propriu. Lactoferina este un produs unic in Europa, iar pentru Romania reprezinta o noutate absoluta. Japonia si Noua Zeelanda sunt singurele tari care mai produc lapte praf cu lactoferina. Acest produs are 12 functii active dovedite prin studii clinice si experimente si este unul dintre cei mai importanti prebiotici - simbiotic.