generic-cialisonline.com

Ferma Biodinamica Bioef-Bioterra - Flux integrat

Flux integrat (ferma agricola - ferma animala - fabrica de lapte praf), controlat de catre medici, farmacisti, chimisti si veterinari.

Ferma agricola: Bioterra

Suprafata:

Culturi:

Utilaje:

suprafata folosita ~1000ha
-lucerna;
-sparceta;
-iarba de Sudan;
-lolium;
-bromus;
-porumb;
-floarea soarelui;
-tractoare;
-semanatori;
-combine;
-cositori;
-balotiere;

Ferma animala: Bioterra

Locatii: Numar de animale: Rase:
Dostat 6 grajduri
Boz 4 grajduri
Bozana 7 grajduri

 

vaci de lapte 604
juninci 100
tineret 660
tauri 80
-Prim Holstein;
-Normanda;
-Siementhal;
-Schwitz;
Material genetic: Performante:
SUA (World Wide Sires)
Franta (Genes Diffusion)
Maxim 103 litri/zi
Maxim/vaca 22300/lactatie
Media pe ferma 9600 l/lactatie

Fabrica de lapte praf BIOEF a fost infiintata in anul 1994 si este specializata in productia de lapte praf pentru sugari si copii mici, produse omologate si avizate de catre Ministerul Sanatatii.

Certificare TUV - THURINGEN - Certificarea calitatii ISO 9001:2008, ISO 22000:2005
Calitatea constituentilor principali provin de la cei mai mari producatori mondiali.
Mix de minerale si vitamine, lactoza, taurina, cisteina, Lactoferrin.
Fabricat in Romania de catre Bioef SRL Brasov companie care vine "Cu un pas inaintea Europei".

Scurt istoric:

Etapa 1997-2000 ( Stadiu de "hobby" ):
-Popularea unitati cu animale de la foste ferme aflate in deriva economica cu grad de ameliorare diferit - slab productive;
-Exploatare in sistem gospodaresc - neeconomic;
-Producerea de furaje de slaba calitate si in cantitati insuficiente;
-Se practica monta naturala cu tauri de slaba valoare;

Galerie FOTO! - Stadiu de "hobby"

Etapa 2001-prezent ( Stadiul de dezvoltare durabila):
-Se achizitioneaza animale de rasa superioara;
-Se pun bazele selectiei si ameliorarii efectivului existent;
-Se practica numai insamantarea artificiala cu m.s.c. din SUA si Franta de la tauri valorosi situati printre primele locuri in topul mondial in ceea ce priveste productia de lapte.
-In 2002 - 2007 s-au modernizeaza fermele BOZ si BOZANA pe sistem de stabulatie libera;

Galerie FOTO! - Stadiul de dezvoltare durabila

Premiera absoluta in Romania:

-sistemul de muls Westfalia;

-sistemul de muls TANDEM (DE LAVAL) dotat cu sistem automat de gestiune a: laptelui, furajelor, evidentei de reproductie si selectie CALPRO

-sistem paralel 2X12 Boumatic:

  • asigura controlul asupra contaminarii microbiologice;

  • controlul calitatii laptelui individual pe fiecare vaca;

  • urmarirea autamata a septelului si a performantelor individuale

Galerie foto - Ferma vegetala

Mesajul presedintelui lantului de firme ROPHARMA – BIOEF - BIOTERRA :

Dr.farm. Mihai Miron - Fabricatia formulei de lapte praf VITALACT a inceput cu citiva ani in urma, in centrul Transilvaniei, intr-o fabrica construita special in acest scop, intre dealurile comunei Dostat din judetul Alba.

Infiintata in anul 1994, Compania BIOEF este specializata in productia de lapte praf pentru sugari si copii mici, produse omologate si avizate de catre Ministerul Sanatatii, in conformitate cu toate standardele si normele europene si internationale.

Galerie foto - Fabrica de lapte Vitalact


Dr.farm. Mihai Miron - VITALACT este un produs unic prin faptul ca este realizat intr-un flux ecologic integrat, care cuprinde o buying Viagra online ferma vegetala,doua ferme de animale si o fabrica de productie precum si distributia produsului.

Ferma vegetala se intinde pe o suprafata de peste 1000 de hectare, cultivata cu plante cu inalt continut proteic si energetic: porumb de siloz cu o productie medie de 50-60 de tone/ha, paioase, soia, lucerna. Pentru asigurarea calitatii nutreturilor sunt folosite seminte selectionate, utilaje de ultima generatie, sistem de irigatii computerizat.

In fermele de animale traiesc in stabulatie libera aproximativ 1200 de exemplare, cele mai multe fiind din rasele Normanda de elita si Prim Holstein, laptele lor avand un continut de grasime de 3.8% - 4%, comparativ cu laptele obisnuit care contine doar 3,5% grasime. Productia medie este de 8000 litri pe lactatie, recordul de 22300 litri pe lactatie, iar productia maxima atinsa pe animal este de 103 litri pe zi. Materialul genetic este adus de la tauri campioni din SUA (World Wide Sires) si Franta (Genes Diffusion), din 2003 efectuandu-se transfer de embrioni.

Sistemele de mulgere ultramoderne, De Lavale, Westfalia si Boumatic asigura respectarea cerintelor de calitate fizico-chimica si microbiologica impuse de cerintele europene, permitand un control calitativ al laptelui individualizat pe fiecare vaca si urmarirea computerizata a septelului si a performantelor individuale. In acelasi timp, sistemele identifica starea de sanatate a animalului, recomandand acestuia alimentatia si tratamentul medical necesar.

Complexul Bioef-Bioterra si-a propus ca obiectiv principal obtinerea de produse de calitate, ceea ce se asigura prin controlul intregului flux, prin controlul fizico-chimic si microbiologic al materiilor prime, produselor interfazice si al produsului finit.

Ferma de animale BIOTERRA este furnizorul de lapte crud materie prima folosit in cadrul fabricii de lapte praf la productia formulelor de lapte praf cunoscute sub denumirea VITALACT. Pentru verificarea caracteristicilor de calitate ale laptelui crud dar si celorlalte materii prime sau interfazice, unitatea a pus bazele inca din 2004 unui laborator uzinal specializat pe analize fizico-chimice si microbiologice. Ulterior, acest laborator si-a largit gama de activitate, datorita investitiilor in infrastructura, dotare cu echipamente si personal calificat, devenind un laborator prestator de servicii de laborator. Fabrica proceseaza doar laptele din productia proprie, fiind dotata cu un Laborator de incercari, autorizat de Agentia nationala a Medicamentelor si de catre ANSVSA pentru controlul microbiologic si fizico-chimic al produselor alimentare si al furajelor. Ca si o confirmare a orientarii si respectarii cerintelor de calitate, fabrica de lapte praf a obtinut certificarea sistemului de management al calitatii in 2004 conform cerintelor SR EN 9001:2008, ISO 22000:2005 si HACCP.

Laptele praf pentru sugari VITALACT este distribuit in judetele Brasov, Timis, Iasi, Bacau, Neamt, Alba, Teleorman, Galati, Vaslui, Suceava, Hunedoara, Cluj, Braila, Mures si Bucuresti, atat in farmacii prin intermediul depozitelor Ropharma cat si in spitale prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica in cadrul Programului National de Sustinere a Natalitatii.

Gama de produse Vitalact s-a extins in 2006 prin aparitia noii formule cu VITALACT PLUS CU LACTOFERIN destinata sugarilor (0 -12 luni). Aceasta formula este suplimentata cu lactoferina bovina, fiind un produs unic pe piata roamaneasca a produselor pentru copii. Aceasta substanta are 12 functii biologice active, dovedite prin studii clinice si experimente stiintifice. Ea intervine in absortia, transportul si utilizarea fierului in organism, are actiuni imunomodulatoare si antioxidante si este unul dintre cei mai importanti prebiotici.

Fiindca aceste produse sunt destinate sugarilor, o categorie de consumatori foarte sensibili, procesul de fabricatie este monitorizat permanent si se supune rigorilor impuse de cerintele din productia farmaceutica respectiv standardelor GMP (Good Manufacturing Practice) si GHP (Good Hygiene Practice).

In acest an, unitatea noastra a scos pe piata o noua formula de lapte praf, de continuare destinata copiilor cu varsta mai mare de 1 an. Aceasta formula este adaptata necesarului energetic crescut al copilului dar este si suplimentata cu anticorpi naturali proveniti din lapte colostru. Noua formula denumita VITALACT IMMUNITY JUNIOR contine atat colostru cat si lactoferina, venind astfel in intampinarea copiilor cu o imunitatea mai scazuta sau cu deficit de fier.

Mai mult decit atat, Vitalact cu lactoferina si Vitalact Immunity Junior devanseaza prin compozitia noua pe care o are, multe formule care se realizeaza in Europa. Reusim asadar, atunci cind ne straduim, sa fim poate cu un pas inaintea Europei.