9 curiozități despre brânză

9 curiozități despre brânză

9 curiozități despre brânză

Se spune că atunci când viața e bună, adaugi brânză iar ea devine minunată. 

Brânza pare un aliment banal, prezent în viețile noastre dintotdeauna, la fiecare gustare sau masă importantă, însă te-ai gândit vreodată câte curiozități ascunde?

Văcuța Vitalact este fană curiozități delicioase, de aceea astăți ți-a pregătit 9 curiozități despre brânză, ingredientul special al rețetelor delicioase și protagonista mic dejunurilor savuroase.

 

1.Grecii și romanii au fost primele popoare care au transformat obținerea brânzei în artă, aceștia având în casele lor o bucătărie dedicată special acestei preparări.

2.Cea mai cunoscută brânză din lume, un fel de star al brânzicii tradiționale, este brânza Cheddar, creată pentru prima dată în Marea Britanie, într-o zonă a cărui nume îl poartă.

3.Cele mai mari cantități de brânzeturi se consumă în Olanda, Elveția, Italia și Franța.

4.La nivel mondial există peste 650 de tipuri de brânză.

5.Brânzeturile maturate au o aromă mai intensă și pot fi păstrate în loc răcoros pentru mai mult timp.

6.Egiptenii consumau un tip de brânză sărată, asemănătoare cu telemeaua din zilele noastre.

7.Anual, în lume se produc 20 milioane de tone metrice de cașcaval.

8.Brânza de orice fel se păstrează cel mai bine sub un clopot de sticlă.

9.Cea mai scumpă brână din lume se regăsește în Suedia fiind produsă din laptele de elan.

9.1 Cea mai naturală brânză este marca Vitalact 😀

 

Brânza rămâne un produs unic, esențial atât în dieta copiilor cât și a adulților, asigurând organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie. Știai că brânzica delicioasă este obținută printr-un proces de fierbere și coacere a laptelui cu ajutorul unor substanțe acide? Astfel, brânza obținută este bogată în calciu și vitamina D, reducând riscul de apariție a cancerului de sân.

Dintre toate tipurile de brânză, cea de văcuță obținută din lapte pur și proaspăt, oferă cea mai mare cantitate de proteină animală, fiind ideală pentru sportivi și pentru cei care adoptă un stil alimentar vegetarian.

Totodată brânza de vaci oferă o cantitate considerabilă de magneziu și calciu, întărind oasele și prevenind osteoporoza și cancerul de colon.

Vitalact oferă cea mai bună brânzică din lume, gustoasă și sănătoasă, obținută 100% din lapte la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Hrănitoare, gustoasă și naturală, brânzica Vitalact este cea mai bună alegere pentru tine și cei dragi!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor