Aportul de lactate pentru gravide

Aportul de lactate pentru gravide

Alimentele lactate sunt surse bune și bogate de calciu, lucru important în sarcină, deoarece ajută la formarea corectă a oaselor copilului tău nenăscut. Există însă și câteva brânzeturi și alte produse lactate pe care ar trebui să le evitați în timpul sarcinii, deoarece acestea vă pot face rău sau pot face rău copilului.

Asigurați-vă că cunoașteți ce alimente ar trebui să evitați sau să luați măsuri de precauție atunci când sunteți însărcinată, iar asta vă poate spune cel mei corect și exact, medicul dumneavoastră ginecolog. În timpul sarcinii, este bine să beți numai lapte pasteurizat sau tratat ultra-termic(UHT). Acest lapte a fost tratat termic pentru a ucide bacteriile și a preveni intoxicațiile alimentare. Laptele de vacă care se vinde în magazine este pasteurizat, dar puteți găsi în continuare lapte nepasteurizat sau „crud” de vânzare de la unele ferme și piețele fermierilor. Verificați întotdeauna eticheta dacă nu sunteți sigur.

O să vă lăsăm mai jos o listă cu câteva alimente lactate pe care ar fi bine să le evitați pe perioada sarcinii:

  • brânza moale cu mucegai;
  • brânzeturile moi cu coajă(Se recomandă femeilor însărcinate să evite unele brânzeturi moi, deoarece sunt mai puțin acide decât brânzeturile tari și conțin mai multă umiditate, ceea ce înseamnă că se poate creea un mediu ideal pentru ca bacteriile dăunătoare, cum ar fi listeria, să crească);

În schimb, orice brânzică tare, poate fi consumată pe timpul sarcinii, cum ar fi cheddar, parmezan și stilton, chiar dacă sunt făcute cu lapte nepasteurizat. Brânzeturile tari nu conțin atât de multă apă ca brânzeturile moi, astfel încât bacteriile sunt mai puțin susceptibile să crească în ele. Este posibil ca brânza tare să conțină listeria, dar riscul este considerat a fi scăzut. Înafară de brânzeturile moi cu mucegai, toate celelalte tipuri de brânză moi sunt potrivite, cu condiția să fie făcute din lapte pasteurizat: brânză de vacă, mozzarella, feta, cremă de brânză, paneer, ricotta, halloumi, branza de capră.

  • ouă crude;

Pe scurt, cel mai indicat este să consumați produse lactate pasteurizate!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor