Beneficiile smântânii

Beneficiile smântânii

Smântâna conține o cantitate adecvată de nutrienți, iar conținutul ridicat de grăsimi oferă mai multă energie. Are un conținut ridicat de minerale precum fosfor și calciu. Se adaugă în ciorbe, produse de patiserie, prăjituri, tocănițe, creme, jeleuri, umpluturi de patiserie dulci și sărate. În special, noi românii consumăm foarte multă smântână. Ce-i mai bun decât sărmăluțele cu smântânică? Așa că în acest articol descoperim împreună care sunt beneficiile ei.

 

1.Sănătate osoasă:

-fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor;

-este esențial pentru menținerea oaselor puternice;

-fosforul este asociat cu sănătatea inimii și previne afecțiunile cardiovasculare. 

 

2. Mușchii cardiaci:

-calciul ajută mușchii inimii și contracția mușchilor cardiaci;

-oferă presiune convenabilă în artere, când calciul scade, se eliberează calcitrol care ajută la contracția mușchilor arterelor prin creșterea tensiunii arteriale;

-pentru contracție, mușchiul cardiac necesită ioni de calciu extracelular. Ionul se colectează pe proteina troponină cu o creștere a concentrației intracelulare de calciu.

 

3. Tratează Alzheimer:

-vitamina B12 este vitală pentru tratamentul bolii Alzheimer, care ar putea prezenta simptome precum degenerarea cognitivă și confuzia. Studiul arată că pacienții cu Alzheimer au o prezență scăzută a Vitaminei B12 în organism.

 

4. Sănătate digestivă:

-vitamina B2 are un rol vital în protecția și menținerea mucoasei sistemului digestiv.

 

5. Sănătatea ochilor:

-vitamina A ajută la promovarea sănătății vederii, face ochii umezi și ajustează schimbările de lumină. Împiedică condițiile orbirii nocturne și stimulează retina prin creșterea adaptabilității ochiului uman la întuneric și luminozitate. De asemenea, este de ajutor persoanelor cu glaucom.

 

6. Putere de imunitate:

-vitamina A crește imunitatea organismului pentru a lupta împotriva infecțiilor. Umezeste membranele mucusului pentru a susține imunitatea și promovează activitatea globulelor albe. Acesta previne germenii și contracarează infecțiile, oferind o protecție dublă miez. 

 

7. Sănătatea părului:

-proteina ajută la menținerea sănătății părului și previne deteriorarea acestuia. Studiile arată că proteinele joacă un rol vital în creșterea părului sănătos. Proteinele sunt utilizate la producerea produselor de îngrijire a părului, cum ar fi balsamurile.

 

8. Sănătatea pielii:

-proteina ajută la întărirea țesuturilor care sunt vitale pentru regenerarea pielii. Colagenul este o proteină esențială care întărește țesuturile, celulele și organele care are nevoie de o revitalizare continuă. Oferă o piele slabă, ridată, de sănătate și tinerețe, care depinde de proteina de colagen care există în organism. 

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor