Cafeaua cu lapte între mit și realitate

Cafeaua cu lapte între mit și realitate

Dimineața este mai frumoasă atunci când o începi cu o cafea delicioasă…spuse fiecare om din această lume.

La fel cum nu ne putem imagina sarmalele fără smântână, micii fără muștar, nici cafeaua nu te poate bucura, decât atunci când are lapte.

Văcuța Vitalact a auzit tot felul de zvonuri pro și contra combinației de cafea cu lapte și s-a decis să vă îndrume în fiecare dimineață, către cea mai bună alegere.

În primul rând, o ceașcă de cafea dis de dimineață este cel mai bun mod de a-ți începe ziua deoarece îmbunătățește memoria și activitatea ficatului. Probabil te întrebi cum poate să fie cafeaua benefică când peste tot auzi recomandări contra consumului acesteia.

Cafeaua este o sursă deosebită de polifenol, mai exact antioxidanți benefici organismului tău. O serie de specialiști au atacat combinația cafea-lapte, susținând că aceasta reduce antioxidanții.

Un studiu recent, realizat de Centrul de cercetare Nestle arată că laptele nu influențează în niciun fel conținutul sau structura antioxidanților. Astfel, componența bioactivă a cafelei rămâne aceeași chiar dacă o îmbunătățim cu lapte.

Rolul laptelui este de a oferi un gust delicios și o textură aparte, astfel încât pauzele de cafea să se transforme în răsfăț pe bază de desert.

În cazul în care lupți cu kilogramele în plus, văcuța Vitalact recomandă consumul de cafea neagră, cu conținut minim de calorii, pentru o perioadă de timp, după care poți reveni la plăcerea nevinovată a cafelei cu lapte.

Reversul medaliei este însă conținutul ridicat de proteine, așa că dacă te numeri printre cei perseverenți care muncesc în săli de fitness pentru tonifierea mușchilor, cafeaua cu lapte este o combinație care contribuie la consumul de proteine recomandat în acest proces.

Cafeaua neagră are un pH extrem de ridicat, așadar dacă suferi de aciditate, singurul mod în care poți să te bucuri de cafea este adăugând lapte și consumând o mare cantitate de lichide pentru neutralizarea acestui efect. De asemenea, pericolul de cancer esofagian, folosit ca motiv contra cafelei, poate să fie înlăturat adăugând lapte proaspăt și rece care va diminua considerabil temperatura.

La fel ca orice alt lucru în viață, cafeaua cu lapte are atât părți pozitive cât și negative. Înainte însă de a decide ce e mai bine pentru noi, trebuie să ne amintim că dincolo de orice zvonuri sau recomandări, laptele rămâne cea mai importantă sursă de vitamina D și calciu, esențiale bunei funcționări a organismului tău.

Indiferent dacă alegi să începi ziua cu un gust amărui precum cel de cafea neagră sau dulce și gustos precum cel de cafea cu lapte, trebuie să te asiguri de fiecare dată că te bucuri de fiecare moment.

Văcuța Vitalact are cel mai bun lapte, creat cu drag de văcuțele vesele, de pe câmpiile întinse din Ardeal.

Cum trebuie să îți iei cafeaua?

În serios…foarte serios! 😊

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor