Cat de nocive sunt grasimile hidrogenate pentru sanatate?

Cat de nocive sunt grasimile hidrogenate pentru sanatate?

Cat de nocive sunt grăsimile hidrogenate pentru sănătate?

– o campanie VITALACT

de informare asupra sănătății tale.

 

Grăsimi vegetale hidrogenate….un termen care cu siguranță declanșează senzația de déjà vu, pentru că l-ați mai întâlnit la cumpărături, în secvențele rapide în care aruncați un ochi asupra ambalajului. La o primă vedere, grăsimile hidrogenate nu trimit cu gândul la ceva nociv, mai ales când auzim ”vegetal”…parcă până acum problema era carnea?

Ei bine, astăzi văcuța Vitalact vă face cunoștință cu inamicul sănătății organismului, grăsimile vegetale hidrogenate, grăsimi nesaturate obținute sintetic prin intermediul procesului de hidrogenare, de unde și numele.  Acest tip de grăsimi au cucerit industria alimentară, fiind prezente în special în produsele consumate de către copii, precum dulciuri sau lactate. Practic aceste grăsimi sunt ulei de palmier în formă solidă, cu o durată mai mare de valabilitate și la un preț mult mai ieftin decât grăsimea din laptele de vacă, fiind un generator de profit.

Scopul nostru este să ne asigurăm că tu ești corect informat și să îți prezentăm efectele consumului de grăsimi hidrogenate pentru sănătate, iar apoi decizia la raft îți va aparține doar ție.

 

1. Unde le găsim ca să știm să ne ferim

Grăsimile vegetale sunt prezente în micile plăceri zilnice, care iau forma gustărilor de tipul prăjiturele, fursecuri, popcorn, gogoși, chipsuri, maioneze, sărățele și produse de patiserie, absolut delicioase. 80% din grăsimile vegetale provin din industria alimentară, fiind prezente în alimente foarte procesate, în timp ce 20% din acestea se regăsesc în produse naturale din carne sau lapte. Așadar, grăsimile nesaturate sunt prezente în viața noastră, fiind doar la o alegere depărtare.

 

2.De ce se folosesc grăsimile nesaturate?

Probabil te întrebi din ce motiv se folosesc grăsimile nesaturate atâta timp cât sunt nocive. Ei bine, pentru că noi la fel ca fiecare consumator suntem atrași de produsele cu aspect îmbietor. Costul pentru a fi delicios stă în aceste grăsimi care oferă textură aparte, menținând prospețimea și aroma delicioasă timp îndelungat. Și cine nu își dorește ca produsele preferate să fie valabile cât mai mult timp?

 

3. De ce grăsimile nehidrogenate nu sunt prietenii noștri?

Grăsimile hidrogenate sunt dușmanii sănătății organismului tău. De ce? Pentru că atunci când sunt consumate în cantități mari acestea afectează memoria și sistemul cardiovascular. Studiile arată că în Statele Unite sunt anual peste 300 de mii de decese cauzate de bolile cardiovasculare, care au la bază consumul exagerat de grăsimi. De altfel, o dietă echilibrată nu trebuie aibă un conținut de lipide care să depășească 35% din aportul caloric zilnic.  Astfel, dacă consumi aproximativ 2000 de calorii zilnic, 55-57 din acestea ar trebui să fie grăsimi esențiale. Apariția disfuncțiilor hepatice, riscul bolii de Alzheimer sau reducerea fertilității la femei sunt de asemenea strâns legate de consumul acestor grăsimi.

 

4. Învață să vezi dincolo de aparențe

Pentru a te asigura că “demaschezi” impostorii deghizați în grăsimi vegetale, poți să joci un joculeț de fiecare dată când mergi la cumpărături și să identifici inamicul care apar ca promisiuni de tipul ”0 grăsimi”, ”sunt lipsite de grăsimi”.

Aparent aceste aprecieri îți oferă siguranță și îți dau impulsul de a cumpăra mai ales dacă urmezi o dietă și vrei să scapi de kilogramele în plus. Ei bine, trebuie să folosești informațiile nutriționale pentru fiecare produs în parte.

 

5. Gustosul dincolo de grăsimi

Probabil acum la final de articol îți pui întrebarea ”Eu ce mai mănânc?”. Simplu! Înlocuiești toate aceste grăsimi nocive cu produse naturale, bogate în antioxidanți și vitamine pentru a-I oferi organismului tău exact ceea ce are nevoie și mai ales trebuie să te orientezi către produsele cu grăsimi adevărate, din lapte, esențiale sănătății tale.

 

Cea mai bună armă în lupta cu grăsimile hidrogenate este atenția ta!

Așadar, de fiecare dată când mergi la cumpărături asigură-te că te înarmezi cu atenție și răbdare pentru a face cele mai bune alegeri pentru tine și cei dragi ție. Orientează-te către produsele marcate ca fiind ”100% naturale” și bucură-te de sănătate în fiecare zi.

Vitalact îți pune la dispoziție o gamă largă de lactate delicioase, cu gust delicios, 100% naturale fiind create din pasiune pentru gust și stil de viață sănătos.

Vitalact, alegerea perfectă pentru că meriți tot ce e mai bun!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor