Clorura de calciu, inamicul ascuns din brânzeturi

Clorura de calciu, inamicul ascuns din brânzeturi

 o campanie VITALACT

de informare asupra sănătății tale.

Se spune că o bucățică de brânză, îți poate face ziua mai bună…
Ei bine, astăzi văcuța Vitalact și-a propus să vă însoțească din nou la cumpărături deoarece ne pasă de sănătatea ta și de ceea ce tu consumi.
Dacă zilele acestea am învățat împreună să citim etichetele și să vedem dincolo de ingrediente, astăzi vom demasca în fața tuturor cașcavalul și brânzica din comerț, aparent naturală și delicioasă.

 

Probabil te întrebi ce poate fi în neregulă la o bucată de brânză, produsă 100% din lapte, pe care o mai și găsești la ofertă de preț. Nu ai cum să spui nu și să îți vezi mai departe de cumpărături.

De acord, brânza și cașcavalul conțin lapte, însă, pe lângă asta mai conțin un ingredient, despre care nu avem suficiente date și anume clorura de calciu.

Știm că apare cuvântul „calciu„ care te induce cu ușurință în eroare, însă această substanță nu are legătură cu sănătatea, ci este un acidifiant, o soluție care potențează gustul produselor și le oferă o textură specifică.

Conform unui comunicat APC (Asociația Pro Consumatori) 1 din 3 sortimente de brânză telemea, din comerțul românesc, conține clorură de calciu.

Poate încă nu ți se pare un ingredient dăunător, până la urmă un gust bun și o textură de brânză nu sunt atât de speriat, nu-i așa?

Nu.

Clorura de calciu este utilizată în fiecare iarnă pe șoselele din România și nu numai, pentru acțiunile de prevenire a formării gheții.  Acum fă un exercițiu de imaginație și închipuie-ți ce poate face în organismul tău.

Trăim într-o zonă cu tradiție în obținerea produselor din lapte, care în mod normal și natural conțin doar lapte și cheag care ajută la coagularea laptelui. Însă de cele mai multe ori, producătorii pun profitul mai presus decât binele consumatorului și înlocuiesc acest cheag cu clorura de calciu care este mult mai ieftină, de acolo venind și prețurile mici ale lactatelor care ne trag cu ochiul de pe raft.

Ce efecte are această clorură de calciu asupra organismului tău?

Aceasta favorizează apariția cancerului mamar și are efecte asupra scăderii fertilității masculine, doza zilnică admisă fiind între 160-345 mg.  Totodată, consumul în exces de produse care conțin clorură de calciu, poate duce la alergii grave, schimbări ale metabolismului sau stări de greață, palpitații și diaree în cazul copiilor.

Probabil vă întrebați acum, în ce fel de produse este prezent acest inamic al sănătății.

Aceasta se regăsește cu precădere în brânzeturi, de la cașcaval și tradiționala telemea, până la sortimente rafinate precum brânză brie. Tot ce trebuie să faci este să acorzi mai multă atenție etichetelor atunci când mergi la cumpărături (găsești un articol despre asta aici) și să fii gata de fiecare dată să demaschezi inamicii ascunși printre ingrediente și să nu te sfiești să întrebi atunci când aceste ingrediente sunt ascunse.

Vitalact recomandă produsele 100% naturale, produse atent din lapte gustos, obținut în condiții de maximă siguranță pentru ca tu să te bucuri de cea mai bună brânzică, care va da un plus de savoare dimineților și momentelor tale de gustare.

Iată de ce astăzi văcuța Vitalact vă însoțește la cumpărături…pentru a fi sigură că nu achiziționați brânzeturi care conțin clorură de calciu, la prețuri reduse, cu costul propriei sănătăți!

La fiecare sesiune de cumpărături trebuie să alegeți calitatea mai presus de preț și să vă asigurați că etichetele conțin doar produse naturale pentru o experiență autentică de gust delicios, pentru că viața este prea scurtă pentru unt, brânzeturi false sau mâncare proastă.

Nu-i așa? 😊

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor