Consumul de lactate

Consumul de lactate

Văcuța Vitalact a aflat o super veste: consumul de lactate este esențial pentru sănătate.

Consumul de lactate = sănătate

Acest lucru este confirmat de un studiu din Irlanda, realizat de către Serviciu Național Britanic care susține că persoanele care nu consumă lactate se expun unui nivel ridicat de colesterol rău în sânge, aceștia fiind amenințați de bolile de inimă.

Astfel, se recomandă un consum ridicat de grăsimi saturate, prezente în special în lactatele proaspete delicioase. Studiul a eliminat totodată relația negativă dintre consumul de brânză și creșterea țesutului adipos. O atenție mare trebuie acordată alimentelor care vin în combinație cu brânza, pentru a evita kilogramele în plus.

Lipsa de lactate se reflectă și în consecințe negative asupra sănătății intestinale. Tractul digestiv conține o serie de bacterii bune și rele, iar iaurtul delicios, creat din lapte natural, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, grație conținutului de bacterii benefice.

De asemenea, imunitatea ta va avea de suferit atunci când alegi să eviți lactatele, deoarece te vei priva de o mare cantitate de Vitamina B12, esențială în protejarea împotriva bolilor. Un alt risc este creșterea numărului de fracturi, întrucât nu vei mai consuma o cantitate suficientă de calciu, responsabil cu fortificarea sistemului osos.

Iată 5 reguli esențiale de care trebuie să ții cont atunci când poftești la lactate:

1. Combinațiile fatale

Oriunde cauți informații despre nutriție și orice specialist în acest domeniu promovează ideea conform căreia dietele sunt strict despre combinațiile de alimente. Așadar, atunci când vine vorba de lactate, se recomandă consumul acestora ca atare și evitarea combinațiilor de tipul brânză și carne. Trebuie să știi că toate lactatele au valori nutritive ridicate și de cele mai multe ori nu necesită combinația cu alte alimente. O recomandare aparte este combinația de brânzică cu legume sau ierburi, delicioasă la fiecare masă.

2. Laptele medicament

Știai că lăpticul delicios poate să fie folosit și ca tratament? Totul ține de temperatură! Astfel, un pahar de lăptic încălzit este ideal pentru cuplurile care suferă de infertilitate dar și pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui bebeluș.

3. Timpul

Cel mai bun timp pentru a consuma lactate este dimineața și seara. Astfel, dimineața acesta îți asigură necesarul de nutrienți pentru derularea activităților zilnice, iar seara are proprietatea de a-ți induce un somn odihnitor ”fără numărat de oițe”.

4.Pasteurizarea, siguranță alimentară

Atunci când mergi la cumpărături, primul aspect de care trebuie să ții cont sunt etichetele de ingrediente ale produselor, care îți indică dacă ești pe drumul cel bun sau nu. Când vine vorba de lapte, eticheta ar trebui să indice întotdeauna pasteurizarea. Acesta este un proces esențial în omorârea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare.

5. Doza zilnică de proteine

Știai că fiecare pahar cu lapte este sursa ta naturală de proteină animală? Tocmai de aceea atunci când mergi la cumpărături trebuie să acorzi o atenție deosebită etichetei de nutrienți pentru a te asigura că beneficiezi de un conținut ridicat de proteină. Aceasta este benefică în refacerea mușchilor după sesiunile de sport. De aceea, se recomandă să bei lapte sau să mănânci lactate după fiecare antrenament intens.

VITALACT

Produsele lactate Vitalact cu 100% naturale și 100% românești. Acestea redau gustul autentic românesc de care suntem convinși că o să te îndrăgostești.

Lactatele gustoase Vitalact surprind prin calitățile lor nutritive și provin din laptele unor văcuțe fericite.

Fă parte din povestea noastră, susține o viață sănătoasă și bucură-te de naturalețea produselor Vitalact!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact a lansat super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor