Cum introduci laptele în alimentația copilului?

Cum introduci laptele în alimentația copilului?

 

Încă din primele luni de viață lăpticul devine cel mai bun prieten al celor mici și ajutor de nădejde al celor mari. Cu toții știm sau cel puțin am auzit de necesitatea introducerii lactatelor în alimentația micuțului, însă adevărata provocare este introducerea acestora în alimentația zilnică.

Fiecare părinte a simțit la un moment dat cum introducerea unui nou tip de mâncare este asemeni mersului pe un teren minat, oricând poate exploda în ”Nu vreau să mănânc!”.

Alegerea celor mai bune preparate pentru cel mic trebuie să se realizeze pe principiul nutrienților oferiți organismului acestuia, mai ales în copilărie, atunci când corpul este în plin proces de dezvoltare.

Înainte de orice, trebuie să știi că introducerea laptelui de vacă la copii, se recomandă să fie după 12 luni, când cel mic este pregătit să îl digere fără probleme

Așadar, văcuța Vitalact a găsit 4  trucuri utile prin care fiecare copil papă tot atunci când în meniul zilnic este lăptic:

  1. Combină laptele matern cu cel de vacă

Trecerea la laptele de vacă nu este una ușoară, mai ales când micuțul tău nu vrea să renunțe la laptele matern. Un truc util care funcționează pentru multe mămici este introducerea unei mici doze de lapte matern în laptele de vacă, pentru a-l păcăli pe cel mic și pentru a-l determina să încerce noul lapte.

 

2. Fă din băutul de lapte o plăcere

În cazul micuților care s-au dezobișnuit de laptele matern sau care nu pot fi ușor păcăliți este timpul să apelezi la puterea dulcelui. Știm deja că oamenii în general sunt atrași de gustul dulce, deci poți transforma lăpticul într-un mic desert. Poți apela la un strop de miere sau puțin piure de căpșuni pentru a îndulci laptele și pentru a-l face apetisant.

 

3. Laptele, ingredientul ascuns din delicios

În general copiii sunt foarte mofturoși atunci când vine vorba de preparate care nu le fac cu ochiul. Dacă chiar și trucul ”dulce” a dat greș, atunci poți să faci puțină magie și să introduci laptele în preparate preferate precum ovăz, griș cu lapte, cacao cu lapte, budincă, etc. Astfel, va beneficia de calciul și nutrienții componenți mâncând ceea ce îi place cel mai mult.

 

4. Fă din mâncare jucărie

Cum poți face un copil să mănânce altfel, dacă nu prin joacă! Atunci când ești mic, transformi orice acțiune în joc, de aceea o metodă bună este transformarea băutului de lapte într-un mic concurs distractiv.

Spre exemplu, ai putea să faci un concurs cu lăptic, pentru a vedea cine are cele mai mari sau mai frumoase mustăți albe. De asemenea, poți transforma servirea laptelui într-un joc și astfel să îl lași pe cel mic să umple cănile sau paharele, sau ai putea face din băut o pregătire pentru lansarea pe ”navele din spațiu”. Orice este posibil cu un gram de imaginație.

 

Introducerea noilor preparate trebuie să fie plăcere atât pentru tine ca părinte cât și pentru cei mici! Vitalact ți-a pregătit cel mai pur și proaspăt lapte, obținut în fiecare seară de la văcuțele care cutreieră vesele…pășunile din frumosul Ardeal!

Obținut  la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară, lăpticul Vitalact este cea mai bună și sigură alegere pentru copilul tău, asigurându-i zilnic calciul necesar pentru a crește mare, mare!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor