Cum se face cașcavalul?

Cum se face cașcavalul?

Fie că îl punem copiilor în sandwich, îl radem peste niște paste sau îl ascundem de șoricei, cașcavalul este acea bucurie culinară, acel gust de brânzică, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Cel mai des îl folosim la prepararea sandwich-urilor, pentru că un sandwich, nu e sandwich fără feliuța de cașcaval! Dar el se poate utiliza până și la prepararea anumitor deserturi. Astăzi vom vedea împreună un mod clasic și tradițional de-a face cașcaval. Să vedem de ce ingrediente Vitalact, dar nu numai, avem nevoie:

  • 1L lapte Vitalact(orice tip);
  • 500g brânză de vaci Vitalact;
  • 50g unt;
  • sare;
  • bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare: 

  1. Frământăm bine brânzica, cu mâna sau cu o furculiță, peste care la sfârșit, după ce am frământat-o bine, adăugăm laptele;
  2. După ce am pus și laptele, punem compoziția pe foc, până apar primele clocote.
  3. Strecurăm amestecul, de preferat printr-o pânză, într-o altă oală. Atenție, să fie o oală de care știți că nu se prinde mâncarea!
  4. Adăugăm apoi peste ce ne-a rămas după strecurare și untul, sarea și bicarbonatul de sodiu, pe care le punem pe foc cca 10 minute, timp în care amestecăm continuu. Focul trebuie să fie mic și compoziția să devină fină;
  5. Turnăm compoziția în ce formă vrem noi și lăsăm la rece, fie la frigider, fie în cămară ori pe balcon, ideea e că trebuie să stea la rece 1-2 zile.

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor