De ce laptele pasteurizat este alegerea perfectă?

De ce laptele pasteurizat este alegerea perfectă?
De ce laptele pasteurizat este alegerea perfectă?

 

De-a lungul timpului cu toții am crescut cu ideea conform căreia cel mai bun lapte este cel luat direct de la sursă. Am deprins un obicei din a ne feri de tot ceea ce este procesat și asta este un lucru foarte bun, însă atunci când vine vorba de lapte, etichetele de pasteurizare sunt ultimele care ar trebui să ne sperie.

Văcuța Vitalact este cea mai informată din specia ei, de aceea știe sigur că studiile realizate de Food and Drug Administration (FDA), Centers for Disease Control (CDC) și Academia Americană de Pediatrie arată că laptele crud nu este o sursă de hrană sigură.

Probabil mulți dintre voi vă gândiți că fierbeți laptele înainte de a consuma, însă din păcate nici această practică nu este sigură. În primul rând, la Vitalact pasteurizarea se realizează la x grade Celsius, în timp ce fierberea pe aragaz se face la 100 grade Celsius determinând anularea proprietăților laptelui, practic consumul acestuia fiind în zadar.

Acum să vedem ce înseamnă mai exact acest proces de pasteurizare. Acest proces a apărut acum 200 de ani cu scopul de  a asigura protejarea sănătății consumatorilor. Practic în urma pasteurizării, toți germenii dăunători care se regăsesc în lapte sunt distruși astfel încât tu să te bucuri de un consum în siguranță.

Laptele colectat cu grijă în cele mai ”happy” condiții, de la văcuțele vesele care pasc pășunile frumoase din Ardeal, se fierbe la 71.7 °C pentru 15 secunde apoi se răcește brusc pentru o cât mai bună sterilizare.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii refuză ideea de lapte pasteurizat este mitul conform căruia acesta este lipsit de beneficii pentru organism. În acest caz, trebuie să afli că toate proteinele din lapte se păstrează în timpul procesului de pasteurizare același lucru fiind valabil și în cazul mineralelor, la fel și vitaminele. Excepție face vitamina C, care se pierde în timpul procesului de fierbere.

De asemenea, văcuța Vitalact vă îndeamnă să renunțați la ideea de „laptele crud conține probiotice” deoarece aceste probiotice numite  Bifidobacteria provin defapt dintr-o lipsă de igienă și îți amenință sănătatea, fiind principalul factor al toxinfecțiilor alimentare. 

Concluzia zilei este că indiferent de ce marcă alegeți, laptele consumat trebuie achiziționat din magazin, sub o etichetă sigură de ”lapte pasteurizat” astfel încât să îți protejezi atât sănătatea proprie cât și a oamenilor dragi.

Vitalact oferă două opțiuni de lapte proaspăt, 100% natural, cu 1.5% și 3.5% grăsime, care merge cel mai bine dimineața la cafea, alături de deserturile preferate sau seara cu miere, înainte să numeri oițe de somn.

Vitalact, sursa ta de lapte standardizat, omogenizat și pasteurizat.

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor