Laptele – supliment esențial pentru sportivi

Laptele – supliment esențial pentru sportivi

Laptele – supliment esențial în activitățile sportive

 

Sportul este una dintre cele mai recomandate activități ale secolului 21. Dacă strămoșii noștri, obișnuiau să își ia doza de mișcare prin munca fizică, practicată de obicei în agricultură, actuala generație petrece ore în șir în cadrul sălilor de sport din dorința de a arăta bine sau de a menține un stil de viață sănătos.

Văcuța Vitalact și-a propus să îți îndeplinească toate dorințele, așadar se asigură zi de zi că îți oferă cel mai bun supliment pentru efortul pe care tu îl depui în orele de sport.

De ce laptele este cel mai bun prieten al efortului fizic? Iată 4 motive, care te vor determina să pui în geanta de sport laptele alături de apă.

 1. Mușchii iubesc proteinele

Dincolo de exercițiile de tonifiere, producerea de mușchi este favorizată și de un consum de proteine. Un litru de lapte conține aproximativ 30 g de proteină, esențială pentru dezvoltarea musculaturii. De asemenea, specialiștii au demonstrat faptul că laptele reduce și procentul de grăsime atât în cazul femeilor cât și a bărbaților, sporind tonifierea.

2. Cea mai bună hidratare

Poate nu te-ai gândit până acum că ai putea să te hidratezi cu lapte, însă acesta conține 87% apă, fiind perfect pentru sportivii care depun efort fizic și pentru copiii energici. De asemenea, atunci când este foarte cald afară este de preferat să înlocuim unul dintre paharele cu apă, cu lapte. Totodată, acesta înlocuiește cu succes sodiul pierdut în timpul transpirației care survine în urma efortului fizic.

3. Cea mai bună recuperare

Încă din copilărie laptele este asociat cu un mare conținut de calciu. De ce este necesar calciul pentru sport? Pentru că doar așa te vei asigura că ai parte de relaxare musculară și de regenerare, evitând astfel crampele dureroase. Astfel, în lapte poți să găsești cea mai bună combinație pentru orice sportiv, sporindu-i performanța: calciu+proteine+vitamina D.

 

4. Tot ce ai nevoie

Se știe că lactatele conțin cazeină și proteină din zer, care este o adevărată bogăție de aminoacizi. Probabil ați auzit de aceștia în contexte pozitive, însă adevăratul lor rol este de refacere a structurii celulare fiind util și în momentele de efort prelungit, grație energiei furnizate.

Văcuța Vitalact recomandă combinarea sesiunilor de sport cu pauze gustoase de lapte!

Nu există o doză zilnică recomandată, însă cantitatea de lapte consumată ar trebui să fie direct proporțională cu intensitatea și frecvența efortului tău fizic. În cazul în care nu obișnuiești să mergi frecvent la sală, trebuie să te orientezi spre un consum mai redus, pentru a nu favoriza kilogramele în plus.

O idee gustoasă de integrare a laptelui în dieta zilnică este prin intermediul shake-urilor cu fructe, care îmbină beneficiile prezentate anterior cu o mulțime de vitamine.

Alege natural și sănătos, la fiecare sesiune de sport!

Vitalact, suplimentul ideal pentru sportivul din tine 😊

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor