Lapte&sănătate(part.1)

Lapte&sănătate(part.1)

Există o serie de fapte care vorbesc despre efectul pozitiv al laptelui asupra construirii și menținerii unui stil de viață sănătos, iar prin acest articol dorim să vă deslușim pe cât de scurt posibil, două dintre cele mai controversate ”păreri”: 

  1. „Nu este bine să bem lapte!”
  2. „Este sau nu adevărat că un om poate trăi doar cu lapte?.

 

Din vechi strămoși știm că băutul de lapte este perfect natural. Să vedem ce părere au unii oameni!

Multă lume din cultura populară, răspândesc astăzi ideea că este nefiresc consumul de lapte și susțin că noi nu suntem meniți să bem lapte. Chiar și P! Nk, o artistă populară din SUA, a inclus acest mesaj în videoclipul său muzical pentru melodia „Raise your glass”. De asemenea, dacă faceți o căutare pe internet, puteți găsi mii de articole de la oamenii care proclamă că este nenatural consumul de lapte. Este oare adevărat? Să vedem!

„Oamenii beau lapte de mii de ani!” Noi am depins mult timp de creșterea vacilor pentru carne și produse lactate, iar acesta este un fapt bine documentat. Bloomberg a publicat un articol din care cităm: „Creșterea produselor lactate a început acum 7.000 de ani, conform reziduurilor de lapte.”. Totuși, a recunoscut că vacile nu au fost întotdeauna sursa de lapte de-a lungul istoriei. Genul de animale care produc lapte depindea în mare măsură de climă. De exemplu, în India și Pakistan, laptele provine mai mult din bivoli de apă, regiunile deșertului preferă cămilele, regiunile muntoase folosesc adesea oile și caprele, iar în climatul nordic, elanul și renii sunt furnizorii de lapte. Așa că, chiar dacă poate vacile nu au fost sursa, oamenii beau lapte mult timp.

 

Laptele este singurul aliment cu care putem supraviețui, având fiecare nutrient de care corpul nostru are nevoie ca să trăiască.

“Singurul aliment care furnizează toți nutrienții de care oamenii au nevoie este laptele uman”, a spus Hattner., un cunoscut medic nutriționist britanic. “Laptele de mamă este un aliment complet. S-ar putea să adăugăm câteva alimente solide la dieta unui sugar în primul an de viață pentru a oferi mai mult fier și alți nutrienți, dar există un pic din tot în laptele uman.”

Tehnic, adulții ar putea supraviețui și ei cu laptele uman, ar trebui să găsim doar o femei care este dispusă să ne ofere(suficient de mult). În lipsa acestei opțiuni, a doua cea mai bună alegere ar fi laptele de mamifer, mai ales dacă este fermentat. Iaurtul, care este lapte fermentat, are o mulțime de bacterii care sunt bune pentru tractul digestiv.

Aceste scenarii ipotetice nu sunt doar speculații capricioase. În multe părți ale lumii, oamenii nu au de ales decât să mănânce mai ales un aliment: de multe ori, orez. Oamenii de știință dezvoltă orez modificat genetic, care conține mai multe vitamine și nutrienți, în special vitamina A, pentru a lupta împotriva malnutriției.

 

 

În partea a doua, veți găsi răspunsul la alte două întrebări controversate despre despre lapte:

  1. „Este curățare cu lapte o modalitate excelentă de detoxifiere a corpului?”
  2. „Este adevărat că oamenii care beau mai mult lapte în anii de formare sunt mai înalți?”

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor