Lapte&sănătate(part.2)

Lapte&sănătate(part.2)

Așa cum am promis la începutul săptămânii, astăzi vom afla răspunsul altor două mari întrebări legate de lapte:

  1. „Este curățare cu lapte o modalitate excelentă de detoxifiere a corpului?”
  2. „Este adevărat că oamenii care beau mai mult lapte în anii de formare sunt mai înalți?”

 

1. Laptele are proprietăți purificatoare, iar o curățare cu lapte este o modalitate excelentă de detoxifiere a corpului.

Cu un secol în urmă, laptele era cunoscut ca un aliment vindecător care vindeca oamenii de multe boli comune. Pacienții au urmat diete de lapte crud exclusiv timp de trei săptămâni sau mai mult, și în consecință(potrivit autorilor contemporani), au vindecat multe boli comune care i-au afectat și încă ne afectează 100 de ani mai târziu: artrita reumatoidă, edem, ulcere, indigestie, funcție tiroidiană scăzută, insuficiență cardiacă congestivă, astm, febră, apendicită, calculi biliari, infertilitate, obiceiuri narcotice, anemie, insomnie, migrene, stomac acid, eczemă, tuberculoză(în stadiile incipiente).

Dieta cu lapte a devenit atât de populară, încât doi practicanți(cunoscuți nutriționiști), dr. Charles Sanford Porter și Bernarr Macfadden, au primit corespondență din întreaga lume de la oameni care doreau sfaturi pentru a continua dieta cu lapte. Ambii bărbați au răspuns scriind cărți pentru a-i ajuta pe acești oameni să își realizeze singuri o dietă cu lapte, cărți populare despre vindecarea bolilor cronice cu lapte. Porter și Macfadden au colaborat chiar și la o a treia publicație intitulată „Miracolul laptelui”, o rară colecție de broșuri despre dieta cu lapte. În aceste cărți răspund la întrebări comune ale pacienților lor și oferă mărturii puternice despre puterea de vindecare a laptelui.

 

2. Oamenii care beau mai mult lapte în anii de formare, sunt mai înalți

Au fost numeroase studii care arată influența laptelui asupra creșterii. Are sens, cu cât vei oferi mai mulți nutrienți corpului tău în anii de formare timpurii, cu atât corpul tău va continua să-și creeze potențialul maxim. Laptele are toate elementele de construcție pentru viață și să bei mai mult din acesta, te va face înalt.

Prin consumul de lapte, olandezii au devenit cei mai înalți oameni din lume. Laptele și lactatele sunt considerate capcane ale dietei olandeze și, interesant, aceste alimente au propulsat olandezii spre noi înălțimi. Un articol din BBC a subliniat faptul că Olanda are cei mai înalți oameni din lume. Acest lucru a fost corelat cu aportul de lactate – olandezul mediu consumă cu 25% mai multe produse lactate decât Marea Britanie sau SUA. La mijlocul anilor 1800, olandezii aveau o înălțime medie de 165cm – similar cu țările din jur. După ce au consumat mai multe produse lactate decât oricare altă națiune timp de 200 de ani, olandezii au acum în medie peste 185cm înălțime. Genetică am putea spune dar fenomenul nu este doar genetic, deoarece chiar și imigranții care s-au mutat în Olanda sfârșesc mai înalți.

Olandezii nu sunt singurul exemplu; consumul de lapte a făcut ca oamenii din alte țări să fie mai înalți. O altă cultură care se bazează foarte mult pe produsele lactate ca sursă principală de alimente sunt Maasai din Kenya și Tanzania. Mulți Maasai au peste 185cm înălțime și sunt mai înalți decât populațiile din apropiere. Acest lucru datorându-se consumului de produse lactate.

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor