MĂLAI CU LAPTE – REȚETĂ

MĂLAI CU LAPTE – REȚETĂ

MĂLAI CU LAPTE – REȚETĂ

Atunci când îți este dor de copilărie, mereu te gândești la bunica și la mâncarea ei genial de bună. Îți mai aduci aminte de mălaiul cu lapte? Dacă da, și și dacă nu, mai jos găsești o rețetă pentru acest minunat și delicios desert.

Ingrediente pentru o tavă de prăjitură:

-3 căni de făină albă;

-2 căni de făină de mălai;

-1 cană și jumătate de lapte Vitalact 3,5% grăsime;

-4 ouă;

-1 cană de ulei de floare soarelui;

-1 cană de zahăr tos;

-1 pliculeț de praf de copt;

-extract de vanilie și coajă de lămâie (cantitate după preferințe);

-1 jumătate de linguriță de sare.

Ungem tava cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Într-un bol încăpător, amestecăm cu mixerul ouăle și zahărul 5 minute, până zahărul nu se mai simte aproape deloc. Punem apoi uleiul, coaja de lamâie, vanilia și laptele Vitalact și amestecăm bine. La final punem făina, făina de mălai, praful de copt și sarea. Amestecăm până avem o compoziție omogenă, pe care o turnăm în tavă și o coacem 30-40 minute la 180 de grade.

Poftă bună!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor