Mit sau realitate? Adevărul despre consumul lactatelor

Mit sau realitate? Adevărul despre consumul lactatelor

Mit sau realitate? Adevărul despre consumul lactatelor

 

În foarte multe articole, emisiuni și reviste este promovată ideea conform căreia oamenii nu au nevoie de lactate din diverse motive, fie din cauza grăsimii componente,  dietei sau a unui stil alimentar vegetarian. De milioane de ani însă, civilizația a inclus laptele și produsele derivate în dieta zilnică pentru a-și asigura o dezvoltare armonioasă.

Pentru că văcuța Vitalact îndeamnă la informare …a aflat de curând o super veste: lactatele sunt esențiale pentru sănătate.

Acest lucru este confirmat de un studiu din Irlanda, realizat de către Serviciu Național Britanic care susține că persoanele care nu consumă lactate se expun unui nivel ridicat de colesterol rău în sânge, aceștia fiind amenințați de bolile de inimă.

Astfel, se recomandă un consum ridicat de grăsimi saturate, prezente în special în lactatele proaspete delicioase. Studiul a eliminat totodată relația negativă dintre consumul de brânză și creșterea țesutului adipos. O atenție mare trebuie acordată alimentelor care vin în combinație cu brânza, pentru a evita kilogramele în plus.

O altă consecință a lipsei de lactate se reflectă în consecințe negative asupra sănătății intestinale, deoarece tractul digestiv conține o serie de bacterii bune și rele, iar iaurtul delicios, creat din lapte natural, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, grație conținutului de bacterii benefice.

De asemenea, imunitatea ta va avea de suferit atunci când alegi să eviți lactatele, deoarece te vei priva de o mare cantitate de Vitamina B12, esențială în protejarea împotriva bolilor. Un alt risc este creșterea numărului de fracturi, întrucât nu vei mai consuma o cantitate suficientă de calciu, responsabil cu fortificarea sistemului osos.

Alimentația este o alegere personală care trebuie făcută în funcție de preferințele fiecărei persoane, însă înainte să mâncăm trebuie mereu să începem cu gândul ”Ce îmi oferă acest aliment?” dincolo de gustul savuros. Principalele minerale și vitamine le acumulăm din alimentație, de aceea trebuie să ne asigurăm cele mai bune produse pentru o sănătate echilibrată.

Vitalact oferă o gamă largă de lactate delicioase produse din lapte, colectat cu grijă de la văcuțele fericite care își petrec viața pe câmpii și dealuri însorite cu iarbă bogată. Laptele pur, obținut în cele mai sigure condiții, constituie baza unor lactate delicioase preparate după rețeta tradițională din Ardeal, transmisă din generație în generație pentru ca tu să te bucuri de cel mai delicios mic dejun și de cea mai sățioasă gustare în compania celor dragi.

Vitalact, alegerea perfectă pentru sănătatea ta!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor