Omogenizarea laptelui-ce este și cum se produce?

Omogenizarea laptelui-ce este și cum se produce?

Produsele lactate Vitalact promit să fie pe placul tuturor. Tocmai de aceea, pentru performanța calității lor, acestea sunt supuse mai multor etape de procesare până să ajungă pe masa dumneavostră. Pentru a ne asigura că produsele noastre lactate întâlnesc stardardele și așteptările ridicate ale consumatorilor, acestea sunt tratate prin cele mai bune metode. Omogenizarea laptelui este una dintre acestea.

Ce presupune omogenizarea laptelui?

Omogenizarea laptelui crud este un proces mecanic prin care moleculele de grăsime din acesta sunt filtrate, mărunțite, printr-o procedură caracterizată de presiuni mari. Odată realizată, laptele dobândește o consistență netedă, iar globulele de grăsime sunt suspendate în compoziția laptelui.

Lipsa acestui pas din procesul de fabricare a laptelui duce la formarea unui strat de grăsime, spumă, care se ridică în partea superioară a acestuia.

!Omogenizarea nu implică adăugarea oricărui aditiv sau tratament chimic laptelui!

Metodă de realizare

Există două etape ale omogenizării laptelui:

1. Laptele este împins prin tuburi conice, diametrul acestora micșorându-se treptat, iar fluxul devenind constant. Astfel, laptele este supus unei presiuni tot mai mari care determina globulele de grăsime să se despartă în particule mai mici.

2. Cazeina și zerul, proteinele laptele, ajută la regruparea particulelor de grăsime filtrate. Așadar, o a doua etapă de descompunere a acestor grupări are loc, pentru a asigura compoziția fină a laptelui.

Istorie

În anul 1899, francezul Auguste Galin a inventat prima mașinărie de omogenizare a lapteului. De atunci și până în zilele noastre, modelul său a fost îmbunătățit constant. Astfel, omogenizarea laptelui se produce acum în mod eficient, iar o consistența netedă a laptelui este obținută care bucură papilele gustative prin delicatețea sa.

Văcuțele Vitalact își doresc să te bucuri de cele mai bune produse lactate, 100% naturale și 100% românești. Omogenizarea laptelui îți oferă o experiență plină de zâmbete a consumului de lapte, surprinzând prin gustul său autentic și compoziția unitară.

Vitalact, alegerea perfectă! 🙂

P.s. Fii la curent cu ultimele tendințe din lumea laptelui. Vitalact lansează în curând super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor