Papanași Fierți din Brânză de Vaci

Papanași Fierți din Brânză de Vaci

Văcuțele Vitalact pregătesc astăzi un adevărat deliciu al copilăriei: Papanași fierți din brânză de vacă!

Încearcă și tu rețeta și bucură-te de o zi plină de zâmbete alături de cei dragi!

Ai nevoie de 1 kg de pasiune pentru gust bun și o tonă de dor de copilărie…restul ingredientelor mai jos.

Rețetă Papanași Fierți din Brânză de Vaci

Ingrediente
 • 1/4 brânză de vaci
 • 1 ou
 • 1 lingură rasă griș
 • 1 linguriță nu prea cu vârf de făină
 • coajă rasă de lămâie
 • zahăr
 • vanilie
 • unt
 • smântână
Mod de preparare
 1. Brânza de vaci se mărunțește bine cu furculița împreună cu oul, grișul, făina, vanilia, puțină coajă rasă de lămâie, ca să fie ca o cremă.
 2. Se ia câte o linguriță de compoziție, cam cât o nucă, se pune pe o foaie de material plastic înfăinată și se dă formă rotundă. Dacă nu se dau prin făină, se împrăștie în apă.
 3. Când sunt toate gata se fierb în apă clocotită în cratiță de 2 litri, mai mult de jumătate cu apă și o linguriță sare.
 4. Se pune capacul și după ce dau în clocot se fierb la foc mic 6-7 minute.
 5. Se scot cu spumiera și se așază într-un graten, scurse bine de apă. Se pune peste ele bucățele de unt și smântână. Se servesc calde pudrate cu zahăr ca desert.

Poftă bună!

Brânza de vaci și Smântâna

Brânza de Vaci și Smântâna Vitalact dau un plus de savoare acestui preparat!

Brânza de vaci Vitalact este produsă prin intermediul procesului de coagulare a laptelui provenit de la văcuțe fericite. Fabricarea acesteia este atât o știință, cât și o artă stăpânită cu drag de producătorii Vitalact care pun suflet în rețeta fiecărui produs.

Consumul brânzei de vaci duce la asimilarea unui număr semnificativ de vitamine (B2, A, D, E), proteine și aminoacizi. Mai mult decât atât, reduce riscul dezvoltării afecțiunilor cardiace, a diabetului zaharat, a cariilor dentare aducând o serie de efecte pozitive asupra funcționării întregului organism.

Smântâna este un ingredient des folosit în mâncarea românească care conține fosfor și calciu. Aceasta îmbunătățește vederea datorită faptului că este bogată în Vitamina A și asigură prin intermediul proteinelor sale un păr mătăsos și o piele sănătoasă.

VITALACT

Produsele noastre lactate sunt 100% naturale și 100% românești, calitatea acestora fiind asigurată de fluxul integrat prin care trec înainte de a ajunge în bucătăriile voastre.

Consumul de lapte sub numeroasele lui forme implică o mulțime de surprize benefice pentru dezvoltarea și buna funcționare a organismului. Nu uita să-l incluzi în meniul tău!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact a lansat super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor