Proteinele din lactate – importanță și funcții

Proteinele din lactate – importanță și funcții

Cine știe mai multe despre lapte dacă nu chiar Văcuțele Vitalact? Ele iubesc toate produsele lactate, atât pentru gustul lor autentic românesc și natural, cât și pentru importanța acestora pentru sănătatea noastră. Astăzi, vor să se concentreze pe o calitate nutrițională esențială: PROTEINELE DIN LACTATE.

Ce sunt PROTEINELE?

Proteinele sunt macronutrienți esențiali pentru corpul urman. Există două tipuri de proteine: de origine animală sau de origine vegetală. Care e diferența?

Acestea diferă prin concentrația de aminoacizi (folosiți în orice proces metabolic) din compoziția lor, proteinele vegetale având o cantitate mai redusă decât cele animale.

De ce sunt importante Proteinele din Lactate?

Proteinele din lactate se bucură de o calitate biologică superioară datorită compoziției lor bogată în aminoacizi esențiali. Mai exact, conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru o dietă echilibrată, aminoacizi pe care organismal nu îi poate produce singur. Aceștia ajută la funcționarea optimă a organismului.

Care sunt acestea?

Lactatele se bucură de două tipuri de proteine:

  • Proteine din zer, ideale pentru dezvoltarea masei musculare,
  • Cazeina, crește senzația de sațietate.

Ce funcții îndeplinesc Proteinele din Lactate?

Proteinele sunt micii voinici ai organismului nostru care ajută la construirea celulelor, țesuturilor și organelor omului. Totodată, acestea ajută la transportul mineralelor, a vitaminelor și a altor substanțe în sânge.

Proteinele din lactate ajută la repararea țesutului muscular, consumul lor fiind recomandat după un antrenament intens. În plus, acestea susțin buna-funcționare a colonului.

Consumul de lactate bogate în proteine oferă o senzație mai ridicată de sațietate în comparație cu o gustare bogată în grăsimi. Astfel senzația de foame întârzie să apară ceea ce reduce cantitatea de mâncare consumată ulterior. Așadar, un produs lactat, de exemplu, un iaurt pe zi, poate fi elementul cheie pentru a te susține în lupta împotriva kilogramelor în plus.

VITALACT

Laptele, brânza și iaurtul Vitalact sunt produse 100% naturale și 100% românești care aduc o serie de beneficii organismului tău și reprezintă adevărate surse de sănătate.

Asigură-ți o dietă echilibrată! Ai grijă de sănătatea ta!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact lansează în curând super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor