Pui cu iaurt

Pui cu iaurt

Până acum, am propus rețete de dulciuri cu lactate. Astăzi ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă pentru care avem nevoie de iaurt Vitalact, dar cel mai important, în combinație cu pui! Este delicioasă și sperăm că o veți încerca și voi acasă!

Ingrediente:

  • 450g de iaurt natural, (puteți să folosiți iaurtul natural Vitalact pe care îl găsim în două variante, la 150g sau 300g);
  • 4 pulpe de pui;
  • 4 căței de usturoi;
  • 1 ardei iute;
  • Pătrunjel(de preferat proaspăt, o legătură, dacă nu, se poate și uscat);
  • Sucul de la o jumătate de lămâie;
  • Sare;
  • Piper;

Mod de preparare:

  1. Turnăm tot iaurtul într-un bol mare, unde îl batem cu o furculiță până se omogenizează;
  2. Cățeii de usturoi îi pisăm iar ardeiul îl tăiem mărunt. Le adăugăm apoi în iaurt;
  3. Stoarcem sucul din jumătatea de lămâie și îl adăugăm și pe el peste iaurt, cu un pic de sare;
  4. Curățăm puiul de piele și îl adăugăm în iaurt, unde va sta 5 ore la marinat;
  5. După ce puiul s-a marinat, într-o tigaie încingem puțin ulei iar apoi adăugăm puiul alături de sosul în care a stat la marinat;
  6. 5 minute ținem puiul la foc mare și amestecăm bine, iar apoi pentru 10 minute la foc mic, sau până când se leagă sosul și scade;
  7. Adăugăm sare și piper după gust, și pătrunjelul tocat mărunt. Mai lăsăm puiul înca două minute pe foc.
  8. Carnea o putem servi cel mai bine cu mămăliguță, dar se poate și cu cartofi sau doar pâine.

Vă dorim poftă bună!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor