Reguli de consum a lactatelor

Reguli de consum a lactatelor

 

Se știe deja că văcuța Vitalact are doar sfaturi bune! De aceea, lecția de astăzi nu este despre cât de bune sunt lactatele pentru organismul uman ci despre regulile de consum ale acestora, pentru a le valorifica la maxim potențialul nutritiv.

Probabil te întrebi de ce ar trebui să existe reguli de consum ale lactatelor, atâta timp cât poți să mănânci tot ce îți dorești, când și oricum vrei. Văcuța Vitalact încurajează mâncatul intuitiv, însă atunci când vine vorba de lactatele sale 100% proaspete, își dorește tot ce e mai bun.

Iată 5 reguli esențiale de care trebuie să ții cont atunci când poftești la lactate:

 

  1. Combinațiile fatale

Oriunde cauți informații despre nutriție și orice specialist în acest domeniu promovează ideea conform căreia dietele sunt strict despre combinațiile de alimente. Așadar, atunci când vine vorba de lactate, se recomandă consumul acestora ca atare și evitarea combinațiilor de tipul brânză și carne. Trebuie să știi că toate lactatele au valori nutritive ridicate și de cele mai multe ori nu necesită combinația cu alte alimente. O recomandare aparte este combinația de brânzică cu legume sau ierburi, delicioasă la fiecare masă.

 

2. Laptele medicament

Știai că lăpticul delicios poate să fie folosit și ca tratament? Totul ține de temperatură! Astfel, un pahar de lăptic încălzit este ideal pentru cuplurile care suferă de infertilitate dar și pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui bebeluș. Căldura schimbă compoziția moleculară și face laptele bun pentru consum.

 

3. Timpul

Cel mai bun timp pentru a consuma lactate este dimineața și seara. Astfel, dimineața acesta îți asigură necesarul de nutrienți pentru derularea activităților zilnice, iar seara are proprietatea de a-ți induce un somn odihnitor ”fără numărat de oițe”.

 

4.Pasteurizarea, siguranță alimentară

Atunci când mergi la cumpărături, primul aspect de care trebuie să ții cont sunt etichetele de ingrediente ale produselor, care îți indică dacă ești pe drumul cel bun sau nu. Când vine vorba de lapte, eticheta ar trebui să indice întotdeauna pasteurizarea acestuia, proces esențial în omorârea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare.

 

5. Doza zilnică de proteine

Știai că fiecare pahar cu lapte este sursa ta naturală de proteină animală? Tocmai de aceea atunci când mergi la cumpărături trebuie să acorzi o atenție deosebită etichetei de nutrienți pentru a te asigura că beneficiezi de un conținut ridicat de proteină. Aceasta este benefică în refacerea mușchilor după sesiunile de sport. De aceea, se recomandă să bei lapte sau să mănânci lactate după fiecare antrenament intens.

 

Vitalact oferă lactate proaspete, 100% naturale cu gust traditional, pentru ca tu să faci zilnic cele mai bune alegeri! Ține cont de aceste câteva reguli simple pentru a valorifica la maxim potențialul fiecărui pahar de lapte de noapte bună, gustare cu lapte după sală sau mic dejun cu lactate în zori de zi.

Vitalact, alegerea perfectă!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor