Ceai cu lapte – ai încercat vreodată? Iată de ce ar trebui să încerci!

Ceai cu lapte – ai încercat vreodată? Iată de ce ar trebui să încerci!
Îți place să bei ceaiul cu lapte? Atunci ești unul dintre numeroșii băutori de ceai din întreaga lume, care adoră să bea un „ceai cu lapte”. Aceasta este o modalitate perfectă de a netezi aromele ceaiului, în special unele note amare găsite în ceaiul negru.

Ceai cu lapte
Ceaiul cu lapte este, pur și simplu, un ceai în care punem lapte. Acest lucru creează o aromă mai lină și îndulcește ușor ceaiul. Este o modalitate populară de a servi ceaiul în multe părți ale lumii. Există multe regiuni  în care ceaiul cu lapte este tipul implicit de ceai. Acest lucru este cel mai evident în anumite părți din India, unde „ceaiul” se referă de obicei la ceaiul cu lapte. Pentru a cere ceai fără lapte în aceste zone, cereți un „ceai negru” sau pur și simplu „ceai fără”.

Ceaiul cu lapte este de asemenea consumat frecvent în Anglia, Irlanda, Scoția, Canada, Sri Lanka și Hong Kong.

Există multe variații ale ceaiului cu lapte, inclusiv:

Ceai cremă – Preparat cu lapte de frișcă, acest ceai se găsește frecvent în Frieslandul Est, Germania. Este adesea numit „ceai frisian de est”.
Ceai cu lapte din Hong Kong – Numit și ceai cu lapte Pantyhose, aceasta este cea mai populară versiune de ceai preparat cu lapte evaporat.
Tea Latte – o băutură de ceai foarte populară care se găsește în America de Nord, părți din Europa și nu numai.
Lapte de vacă, de bivol sau de iac – fabricat prin fierberea ceaiului cu laptele animalului. Această băutură se găsește în multe părți din India și în câteva țări din jur.

De ce să punem lapte în ceai?
Ceaiul cu lapte este de obicei preparat cu ceai negru puternic. Adăugarea de lapte are ca rezultat o aromă mai puțin astringentă și mai puțin amară. Nu numai că laptele acoperă aroma ceaiului, dar se leagă și de unii dintre compușii chimici amare găsiți în ceai.

Unii dintre acești compuși amari sunt foarte benefici pentru sănătate. Din această cauză, dacă bei ceai din motive de sănătate, ceaiul fără lapte este o alegere mai bună.
Unele ceaiuri, cum ar fi ceaiurile de Assam din India, sunt aproape întotdeauna servite cu lapte pentru a reduce amărăciunea. Ceaiul de lapte Assam are, de asemenea, un aspect regulat ca ceaiurile britanice de după-amiază.
Multe ceaiuri cu lapte se descurcă destul de bine cu un substitut pentru lactate. Dacă doriți, folosiți lapte de soia, migdale sau orez. Laptele de nucă de cocos nu este la fel de versatil, dar cu siguranță puteți dezvolta un gust pentru el cu ceaiul potrivit.

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor