Găluște cu Prune și Brânză de Vaci – mici doze de fericire

Găluște cu Prune și Brânză de Vaci – mici doze de fericire

E vineri!!! Văcuțele Vitalact sărbătoresc weekend-ul cu o nouă rețetă! Oare ce aleg de data aceasta? Nu le plac secretele, așa că vă spun din prima: Găluște cu Prune și Brânză de Vaci!

Fiecare zi e un prilej de a te bucura prin lucruri mici. Pregătirea unui preparat delicios pentru cei dragi este o astfel de oportunitate!

Nu mai sta pe gânduri și îmbunătățește-ți ziua cu ”ceva dulce”. Rețeta te așteaptă!

Rețetă Găluște cu Prune și Brânză de Vaci

Ingrediente

  • 300 g. Brânză de Vaci Vitalact
  • 2 ouă
  • 80 g. franzelă
  • 1/4 kg. prune mai mici
  • făină
  • apă
  • o linguriță de sare
  • 50 g. unt
  • 3 linguri pesmet
  • zahăr tos

Mod de preparare

  1. Brânza de vaci se mărunțește bine cu furculița împreună cu franzela înmuiată în apă și bine stoarsă. Se separă gălbenușurile și albușele.
  2. Se adaugă gălbenușurile, se amestecă, apoi albușurile bătute spumă tare, cu care se amestecă ușor. Compoziția va fi mai spumoasă, dar nu se amesecă prea mult și nici nu se adaugă altceva.
  3. Se ia câte o linguriță plină din compoziție, se pune pe o foaie de material plastic înfăinată. Cu lingurița se face loc unei prune mai mici sau unei jumătăți de prună.
  4. Se adaugă ușor brânza în jur cu mâna fără să se preseze tare, se dau bine prin făină. Gălusca trebuie să fie închisă peste tot, să nu se vadă umplutura.
  5. În timpul pregătirii tuturor găluștelor, se fierbe apă într-o cratiță de 3 litri, umplută mai mult de jumătate în care se adaugă o linguriță de sare.
  6. Se adaugă toate găluștele în apă doar atunci când aceasta clocotește și se lasă 2-3 minute, apoi se mișcă puțin cu lingura ca să nu se lipească de fundul cratiței.
  7. Se pune capacul și se lasă să dea în clocot, după care focul se face mai mic. Se fierb 10 minute.
  8. Până se fierb, se pune într-o tigaie mai largă sau cratiță, ca să le cuprindă pe toate, untul și pesmetul. Se prăjește puțin.
  9. Când sunt fierte găluștele se scot cu spumiera și se întorc prin pesmet. Se servesc imediat calde, pudrate cu zahăr.

Poftă bună!

VITALACT

Brânza de Vaci Vitalact este alegerea perfectă! Aceasta este 100% naturală și 100% românească!

Bucură-te de un gust autentic și un produs adevărat!

Nu uita că laptele folosit la fabricarea produsele lactate Vitalact provine de la văcuțe fericite. Acestea se bucură zilnic de tandrețea muzicii clasice pe plaiurile din comuna Doștat, județul Alba.

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact a lansat super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor