Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Văcuțelor Vitalact li s-a făcut dor de copilărie. Drept urmare, vor să pregătească un desert, simplu și gustos, care să le transpună în timp: LAPTE DE PASĂRE.

Cu doar 4 ingrediente de bază în bucătărie poți să obții un preparat spectaculos și iubit de o lume întreagă. Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-l și tu! Rețeta te așteaptă în rândurile următoare!

Rețetă Lapte de Pasăre

Ingrediente

 • 3 ouă
 • 4 linguri de zahăr
 • 500 ml. lapte
 • vanilie

Mod de preparare

 1. Albușurile foarte proaspete, se bat spumă tare. Se adaugă 3 linguri de zahăr tos și se bate cantiatea până se întărește din nou. Dacă se pune zahăr în albuș, găluștele vor crește mult și spuma nu cade.
 2. Laptele se pune în acest timp să fiarbă într-o cratiță de 1 litru împreună cu vanilia. Nu trebuie să fiarbă să scadă, ci doar să fie fierbinte , cât timp este bătută spuma.
 3. Cu o lingură de supă, udată în lapte, se iau 2-3 găluște și se pun alăturea în laptele clocotit. Când dau în clocot se ridică singure și atunci imediat trebuie răsturnate, să fiarbă 1 minut și pe partea cealaltă.
 4. Apoi, se scot cu spumiera și se așează una lângă alta pe farfuria de servit. Se pune și restul albușului tot la fel să fiarbă.
 5. Gălbenușurile se freacă cu o lingură de zahăr. Dacă doriți mai dulce puteți adăuga mai mult. Se subțiază cu 2-3 linguri de lapte rece, apoi se adaugă laptele fierbinte, în care au fiert găluștele de albuș.
 6. Se bate în continuare cu telul inoxidabil sau se amestecă bine cu o lingură, pe un vas cu apă clocotică timp de 10 minute , ca să se lege puțin.
 7. Se lasă apoi să se răcească și se pune în jurul găluștelor, fără să treacă peste ele. Se dă la rece, apoi se servește.

Poftă bună!

De ce să alegi Laptele Vitalact în prepararea acestui desert delicios?

 • Laptele Vitalact provine de la văcuțele noastre fericite și este 100% natural și 100% românesc.
 • Acesta este pasteurizat, omogenizat și ambalat cu grijă pentru consumul dumneavoastră.
 • Laptele Vitalact este bogat în nutrienți, adică în minerale, vitamine și proteine, care ajută la buna funcționare a organismuui.

Apasă aici și află toate benefiicile consumului de lapte! Asigură-ți o doză sigură de sănătate în fiecare zi!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact lansează în curând super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor