Prăjitura Arlechin

Prăjitura Arlechin

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Văcuțele Vitalact adoră prăjiturile și abia așteaptă să-i încânte pe toți cei dragi cu gusturi autentice. Astăzi ele pregătesc Prăjitura Arlechin!

Această prăjitură surprinde papilele gustative și te transpune înapoi în copilărie. Încearcă și tu rețeta! O găsești mai jos. 🙂

Rețetă Prăjitura Arlechin

Ingrediente

  • 350 g. făină
  • 200 g. unt
  • 1 ou
  • 150 g. Smântână Vitalact
  • 100 g. zahăr pudră
  • vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • marmeladă fină de una sau două feluri

Glazura

  • 3 gălbenușuri
  • 75 g. zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • vanilie

Pentru ornat

  • 1 lingură nuci tocate
  • 1 lingură stafide negre mici/ 1 lingură ciocolată rasă
  • 1 lingură migdale tăiate/ bomboane mici colorate

Mod de preparare

  1. Untul se freacă spumă cu zahărul pudră, 2 minute, se adaugă oul întreg, sarea, smântâna, vanilia și puțină coajă de lămâie. Se amestecă toate, apoi se pune făina și se amestecă fără să se frământe.
  2. Compoziția va fi moale. Pe dosul unei tăvi neunse, se întinde cu cuțitul ca o pastă o foaie cât se poate de subțire. Se coace la foc potrivit fără să se rumenească.
  3. Când este gata se trece chiar la ușa cuptorului cu un cuțit pe sub foaie, apoi se ține tava înclinată ca să alunece pe o suprafață dreaptă. Dacă nu stă drept, când se răcește, nu se mai poate îndrepta fără să se rupă.
  4. Se coc astfel 4-5 foi, după mărimea tăvii. Se pun unele peste altele, pe măsură ce se coc. Când sunt reci se suprapun cu marmeladă fină de mai multe gusturi și culori. Nu se ung când sunt calde.
  5. Se pune prima foaie pe dosul unei tăvi, se unge, apoi cu grijă se trece altă foaie peste ea, dar să nu se rupă și tot așa până la ultima foaie.
  6. Pentru glazură se freacă 20 de minute gălbenușurile cu zahărul, zeama de lămâie, vanilia până devin spumoase ca o cremă mai subțire. Se toarnă peste foaia de deasupra și se nivelează cu cuțitul.
  7. Se presară imediat peste glazură nucile și celelalte componente pentru decor, dar nu prea des, ca să se vadă și glazura. Se lasă până a doua zi, fără să se dea la cuptor, să se usuce. Se taie apoi în bucăți.

Poftă bună!

VITALACT

Smântâna Vitalact este ingredientul nostru secret care dă un gust autentic prăjiturii.

În plus, Smântâna Vitalact este 100% naturală și 100% românească. Înainte să ajungă în bucătăriile dumneavoastră, aceasta trece printr-un flux integrat care-i garantează calitatea și o transformă în candidatul ideal pentru orice listă de cumpărături.

Încearc-o și tu și bucură-te de savoarea gustului românesc și natural!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact a lansat super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor