Tipuri de Lapte

Tipuri de Lapte

Imaginația, creativitatea și evoluția dau naștere a mii de produse inovative care surprind prin unicitatea lor. Când vine vorba de produse lactate, Văcuțele Vitalact sunt foarte interesate de ultimele știri din lumea laptelui, iar astăzi fac o anchetă! Vor să afle cât mai multe despre ce tipuri de lapte există!

Văcuțele Vitalact iubesc zâmbetele, mai ales cele de după o gură gustoasă și sănătoasă de lapte. Plin de nutrienți și extrem de versatil, laptele nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie.

Laptele este un produs primordial care se bucură în zilele noastre de personalitate. Frumusețea vine din diversitate.

Văcuțele Vitalact adoră să te ajute și vor să-ți arate ce opțiuni ai. Așadar, au întocmit o listă cu diferite tipuri de lapte și beneficiile lor:

Tipuri de lapte
– de vacă

Laptele de vacă este cel mai popular, Vitalact oferind lapte de vacă cu 3,5% sau 1,5% grăsime, ideal pentru a completa o dietă sănătoasă.

Acesta este foarte bogat în proteine. Conține calciu, oferind 29% din doza zilnică recomandată, și vitamina B12. Această vitamină este esențială pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Laptele de vacă este foarte cunoscut pentru prorietatea lui de a întări oasele și a proteja sănătatea dinților, având o importanță majoră în procesul de creștere a celor mici.

-de oaie

Laptele de oaie are un gust puternic care poate să nu fie pe placul tuturor. Deși conține mai multe minerale decât laptele de vacă, acesta are și un conținut de grăsimi mai ridicat.

-de bivoliță

Laptele de bivoliță este de două ori mai gras decât laptele de vacă, având o textură mai cremoasă. Conține multe proteine, calciu și magneziu, dar este considerat a fi greu digerabil.

-de capră

Laptele de capră conține proteine, aminoacizi, vitamine, fier și oferă multă energie organismului. Ușor de digerat, laptele de capră ajută la menținerea sănătății corpului.

Tipuri de lapte vegetal

Laptele vegetal este extras din produse de origine vegetală. Printre aceste tipuri de lapte, regăsim laptele de migdale, laptele de soia sau de nucă de cocos.

Laptele de migdale are un gust și o textură aparte. Acesta este ideal pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Are puține calorii și este o sursă excelentă de vitamina A, E și D, și de magneziu, dar nu are o compoziție bogată în calciu.

Laptele de soia conține multe proteine și ajută în protejarea sănătății inimii, având grăsimi saturate scăzute. Acesta are o compoziție apropiată de cea a laptelui de vacă, oferind beneficii foarte apropiate de ale acestuia.

Laptele de nucă de cocos conține un procentaj ridicat de grăsimi, dar puține calorii. Aceste este ideal pentru gătit datorită texturii sale cremoase.

Ce tipuri de lapte alegi?

Cel mai bun lapte pentru tine este o alegere subiectivă

Pentru noi, alegerea perfectă este laptele de la văcuțele fericite Vitalact, 100% natural și 100% românesc, cu gust autentic și trandițional, plin de vitamine și minerale, și ideal pentru consumul zilnic.

P.s. Fii la current cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact lansează în curând super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor