Tort cu fructe acrișoare și smântână

Tort cu fructe acrișoare și smântână

Pentru un început de săptămână promițător și plin de zâmbete, vă propunem să încercați acasă să faceți un deliciu culinar pe placul oricui. Pe lângă că e un desert „acrișor”, pentru că recomandăm să îl decorați cu fructe acrișoare, de asemenea avem și un strat de smântână care îi dă tortului un gust nici prea dulce și greu, dar nici prea „sărat”. Așa că vă invităm să vă înveseliți familia cu un desert perfect și în concordanță cu acest anotimp. Și nu în ultimul rând vrem să subliniem că această rețetă este foarte râvnită, iar eu, autorul textului, vă spun că am făcut foarte greu rost de ea(rețeta originală).

Vă dorim o săptămână minunată și spor la gătit!

Tort cu fructe acrișoare – Rețetă

Blat
  • 6 gălbenușuri;
  • 125g zahăr;
  • 100g unt;
  • 150g făină;
  • 1/2 pliculeț praf de copt.
Cremă1
  • 3 albușuri;
  • 100g zahăr;
Cremă2(cu smântână)
  • 400g smântână Vitalact 25%;

 

Se folosește o formă de tort cu margini detașabile. Ungem fundul formei și peretii laterali cu unt. 

Jumătate din compoziția din care se face blatul, se întinde pe fundul formei iar apoi peste turnăm Crema1(albușurile bătute cu zahăr) și nivelăm. Peste toată această compoziție adăugăm 50g de migdale feliate. Punem la cuptor tava de tort aproximativ 20 minute la 170-180 grade, până se coace blatul, iar albușul și alunele se rumenesc.

Repetăm procedura cu cealaltă jumătate de compoziție. 

Cea mai frumoasă jumătate o tăiem în 8 părți egale iar peste jumătatea cealaltă așezăm fructele acrișoare(vișine, fructe de pădure, strugurei, ș.a.). 

Dizolvăm 2 pliculețe de gelatină roșie în 200-250ml apă și adăugăm 2 linguri de zahăr. Ținem această compoziție pe foc până devine clară și apoi o adăugăm așa fierbinte peste fructe.

La final, batem Crema2(smântâna grasă) și o așezăm peste fructele gelatificate. Deasupra punem blatul de tort tăiat în cele 8 părți egale peste care presărăm zahăr pudră și voilà, tortul e gata!!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor