Un pahar de lapte în fiecare zi = o memorie mai bună

Un pahar de lapte în fiecare zi = o memorie mai bună

Bând cel puțin un pahar de lapte în fiecare zi, nu numai că vă poate stimula aportul de nutrienți esențiali, dar ar putea avea de asemenea un impact pozitiv asupra creierului și a performanțelor mentale, potrivit unui studiu publicat în International Dairy Journal. Cercetătorii au descoperit că adulții cu un aport mai mare de lapte și produse lactate, au obținut un nivel semnificativ mai mare în anumite teste de memorare și funcționalități ale creierului, decât cei care au băut puțin sau deloc lapte. Băutorii de lapte au avut de cinci ori mai puține șanse de a pica testul, comparativ cu neconsumatorii de lapte.

Cercetătorii de la ”The University of Maine” au supus peste 900 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 23 și 98 de ani, unor serii de teste cerebrale – inclusiv teste vizual-spațiale, verbale și de memorie de lucru – și au urmărit obiceiurile de consum de lapte ale participanților. În seria de opt măsuri diferite de performanță mentală, indiferent de vârstă, cei care beau cel puțin un pahar de lapte în fiecare zi, aveau un avantaj. Cele mai mari scoruri pentru toate cele opt rezultate au fost observate pentru cei cu cel mai mare aport de lapte și produse lactate, comparativ cu cei cu un aport scăzut și consum rar de lapte. Beneficiile au fost chiar și după controlul pentru alți factori care pot afecta sănătatea creierului, inclusiv sănătatea cardiovasculară și alți factori de viață și dietă. De fapt, consumatorii de lapte aveau tendința de a avea dietele mai sănătoase în general, dar a existat ceva în ceea ce privește aportul de lapte în special, care oferea un avantaj pentru sănătatea creierului, potrivit cercetătorilor.

În plus, față de numeroasele beneficii consacrate de sănătate ale laptelui, de la sănătatea oaselor la sănătatea cardiovasculară, potențialul de a evita declinul mental poate reprezenta un beneficiu inedit. Beneficiile noi și emergente ale sănătății creierului sunt doar un motiv în plus pentru a începe fiecare zi cu un pahar de lapte scăzut. Indiferent dacă se află într-un latte, într-un smoothie, pe cerealele sau direct din pahar, laptele la micul dejun poate fi cheia  unui mic dejun sănătos, care vă ajută să vă pregătiți pentru o zi de succes. 

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor