Vitamina B2 – bucuria din fiecare produs lactat

Vitamina B2 – bucuria din fiecare produs lactat

Vă întrebați ce surprize mai ascund produsele lactate? Văcuțele Vitalact sunt aici să le dezvăluie toate secretele! Ele iubesc să vorbească despre sănătate și nutriție, mai ales când vine vorba de vitamine! Vitamina B2 e una dintre preferatele lor!

Află și tu cât de importantă este pentru organismul tău!

Vitamina B2?

Vitamina B2 este cunoascută și sub denumirea de RIBOFLAVINĂ. Aceasta este esențială pentru sănătatea naostră și face parte din cele 8 vitamine din complexul B.

Vitamina B2 este solubilă, deci se dizolvă în apă și este transportată prin corpul uman prin intermediul sângelui.

Aportul necesar de vitamine de care organismal are nevoie este asigurat de alimentația noastră. Secretul unui corp sănătos este o dietă cât mai echilibrată și variată care să ne furnizeze întreaga paleta de nutrienți fundamentali pentru realizarea funcțiilor biochimice care au loc la nivel celular.

Ce roluri îndeplinește Riboflavina?

1.Oferă protecție antioxidantă

-încetinește îmbătrânirea celulară întrucât ajută la distrugerea radicalilor liberi care atacă celulele și implicit și aspectul ferm al pielii

2.Susține metabolismul

– prin sinteza carbohidraților și a proteinelor, cât și prin convertirea carbohidrații în zahăr, transformă alimentele în energie

3.Stimulează creșterea și dezvoltarea

-contribuie la creșterea și dezvoltarea țesuturilor cum ar fi pielea, țesutul conjunctiv sau sistemul nervos, asigurând o piele sănătoasă, unghii și păr puternice

4.Întărește imunitatea

-ajută la formarea de anticorpi și menține o mucoasă sănătoasă a tractului digestiv, favorizând absorbția mineralelor (fierul)

5.Previne afecțiunile

-scade riscul apariței unor afecțiuni precum acneea, afecțiuni ale sistemului nervos (amorțeala, epilepsia etc.), cataracta, migrene, eczeme

De ce este important să ne asigurăm doza zilnică de Vitamina B2 prin alimentația noastră?

Aceasta trebuie consumată în fiecare zi. Motivul este unul simplu. Organismul nostru nu poate stoca cantități mari de riboflavină, consumând repede rezervele pentru îndeplinirea funcțiilor pentru care este responsabilă.

Ce alimente conțin această vitamină?
 • Carne (pui, pește, vită)
 • Ouă
 • Ciuperci, ardei, morcovi
 • Broccoli, spanac, sparanghel
 • Fasole, mazăre
 • Brânză, lapte, iaurt

Vitamina B2 nu își pierde din calități atunci când este supusă temperaturilor ridicate, în momentul gătirii alimentelor, însă expunerea acesteia îndelungată la lumină îi diminuează proprietățile.

Cum îmi dau seama dacă sufăr de un deficit de Vitamina B2?

Iată câteva simptome care sunt adesea asociate cu o carență de Vitamina B2:

 • Inflamarea cavității bucale
 • Sensibilitate la lumină
 • Probleme de vedere
 • Buze crăpate și unghii casante
 • Anemie

Asigură-te că îi oferi organismului tău cantiatea necesară de Vitamina B2! În general, doza zilnică recomandată este de 1,3-1,7 mg.

Poți să consumi prea multă riboflavină?

În cazul unui exces de Vitamina B2, cantitatea în plus va fi eliminată prin urină.

Totuși,foarte rar, există și efecte secundare cum ar fi mâncărimi la nivelul pielii sau o sensibilitate ridicată la lumină, crampe și amorțire.

Sfat -Suplimentele de vitamine ar trebui luate doar la recomandarea medicului!

VITALACT

Produsele lactate Vitalact sunt 100% naturale și 100% românești fiind ideale în fiecare zi. Integrează-le în meniul tău și bucură-te de o sursă sigură de nutrienți esențiali pentru sănătatea ta!

P.s. Fii la curent cu ultimele noutăți din lumea produselor lactate! Vitalact lansează în curând super-produse!

De unde cumperi?

Produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate din mai multe orașe din țară.
Lista orașelor